Войти

Які вітаміни приймати в холодну пору року

У сьогоднішній статті ми розповімо, які речовини варто вживати, щоб зберегти здоров'я та гарний настрій навіть за найхолоднішої погоди.



Настання холодів може стати випробуванням для організму. Коли температурний стовпчик починає опускатися, організм потребує більшої кількості енергії. Звідки її можна взяти? Правильно: вживаючи вітаміни. 

Без яких вітамінів не обійтися в холоди?


Отже, ось топ 4 речовини, які допоможуть організму впоратися з низькими температурами:

   -   Вітамін Д. Саме він регулює ріст клітин усіх органів і тканин, а також сприяє формуванню імунітету. Завдяки вітаміну Д в таблетках забезпечується гарний настрій навіть тоді, коли погода залишає бажати кращого. Крім того, він захищає від хвороб, які лютують восени та взимку. Саме в ці пори року спостерігається гострий дефіцит цієї речовини в організмі. Це означає, що варто проконсультуватися з лікарем, підібрати дозування, купити вітамін D в “Аптеці Доброго Дня” в Хмельницькому і почати регулярно його приймати.

   -   Вітамін С. Він життєво необхідний для підтримки імунної системи. Якщо ми не можемо задовольнити потреби нашого організму у вітаміні С, він може виявитися нестійким до хвороб, і це значить, що ви не будете вилазити з ліжка. Ми можемо отримати цю корисну речовину практично з усіх цитрусових, таких як апельсин, лимон і мандарин. Саме ці цитрусові найбільш поширені в Хмельницькому взимку та восени.

   -   Вітамін А. Він підтримує здоров'я очей, кісток, зубів і м'яких тканин. Він також зміцнює імунну систему, збільшуючи природний захист організму, і знижує ризик зараження інфекціями. Регулярно приймаючи його, особливо в тандемі з вітаміном С, ви можете не турбуватися про те, що будете схильні до вірусів. Також вітамін А корисний для вагітних жінок, оскільки сприятливо впливає на ріст і розвиток плода.

   -   Вітамін В. Він забезпечує здоров'я клітин і надає додаткове джерело енергії для організму. Варто пам'ятати, що існують різні типи вітамінів цієї групи, і всі вони однаково важливі для кожної людини. Наприклад, саме завдяки B-12 ваша нервова система добре почувається, а B-6 відповідає за транспортування енергії з їжі. B-1 і B-2 також перетворюють те, що ви їсте, на енергію, а також нормалізують нервову системи, прискорюють оновлення клітин і підтримують хороший зір.

Також не варто забувати про магній і кальцій. Дослідження показали, що саме в холодну пору року набагато збільшується ризик нервових зривів і депресії. Препарати калію і магнію допоможуть впоратися з цим і забезпечити нормальний психологічний стан.

вітаміни в холодну пору року

Як правильно приймати вітаміни в холодну пору року?


Для поповнення необхідних організму речовин і запобігання авітамінозу потрібно приймати курс вітамінів у такий спосіб, який призначає лікар. Тільки фахівець може оцінити ваш стан і прописати відповідні препарати. Найчастіше курс приймання таблеток починається від 2-3 тижнів і може бути збільшений до місяця. Після цього варто зробити перерву, здати аналіз, щоб оцінити стан крові, і за необхідності повернутися до прийому вітамінного комплексу.

Найголовніше — не займайтеся самолікуванням. Навіть якщо ви впевнені, що якоїсь речовини вашому організму катастрофічно не вистачає, проконсультуйтеся з лікарем. Так ви точно не нашкодите своєму здоров'ю. 

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.