Войти

Ранні ознаки того, що ваша печінка страждає від алкоголю

Печінка - орган, що відповідає за перероблення та подальше виведення шкідливих речовин з нашого організму. Тому вона першою страждає від неправильних харчових звичок. В першу чергу - від вживання алкоголю.



Випиваючи понад міру, людина може легко пошкодити життєво важливий орган. Що здатно призвести до численних хвороб, дисфункцій та навіть смерті. Тому для розслаблення краще обрати звички, які не шкодять здоров’ю - такі як перегляд серіалів, слоти VIP Casino чи комп’ютерні ігри. 

Ознаки алкогольного ураження печінки


Багато симптомів ураження печінки можуть здатися звичайними недомаганнями. Але якщо погане самопочуття продовжується задовго - час бити на сполох. Особливо, коли спостерігається одразу кілька ознак проблем з печінкою.

Лікарі виділяють такі ознаки, що алкоголь діє на вашу печінку занадто сильно:

1. Похмілля стало сильнішим.

Ви п’єте не більше, ніж завжди - але почуваєтеся на ранок набагато гірше, ніж раніше. Це значить, що печінка не встигає переробляти всі шкідливі речовини в повному об'ємі. 

2. Пожовтіння шкіри, білків очей.

Це ознака того, що жовч потрапляє в ті частини організму, де вона не має перебувати. На подібний симптом треба звертати особливо велику увагу. Адже він може вказувати на значне ураження органів та швидко прогресуючі хвороби не тільки алкогольного походження. 

3. Слабкість, сонливість, відсутність сил.

Алкоголь діє на наш організм як отрута. Уявіть, що буде з тілом, якщо вживати певну дозу отрути постійно? Токсини накопичуються в організмі, пригнічуючи всі його системи. Ваше тіло починає працювати гірше. До того ж - змушене кидати додаткові сили на боротьбу з отрутою. Звідси - значне погіршення самопочуття, відсутність сил. 

4. Набряки.

Ще одна ознака початкового ураження печінки - це набряки. Алкоголь взагалі погано впливає на обмін рідин в організмі. Він має сечогінні властивості. Та, одночасно, порушує міжклітинні бар’єри. Через це вода, потрібна нам для функціонування - потрапляє у тканини, де вона лише шкодить. Звідси - одночасний “сушняк” та набряки, адже вода є, але не там, де треба.

Чим гірше працює печінка і виводить токсини - тим сильнішими стають набряки. Зазвичай, вони спостерігаються на ногах, обличчі, а також в області живота.

5. Проблеми з травною системою.

Гіркий присмак у роті, печія та підвищена кислотність, нудота, діарея, підвищене виділення газів, чорна блювота через крововиливи у шлунку… Все це - може стати наслідками надмірного вживання алкоголю. 

Слизова оболонка шлунку та кишківника найсильніше контактує з алкогольними напоями. Адже саме вона всотує речовини, які потім переправляються до печінки. Тому важка реакція травної системи на алкоголь - ознака того, що інші системи вже також здають.

До чого може призвести вплив алкоголю на печінку

До чого може призвести вплив алкоголю на печінку


Ураження печінки від вживання алкоголю має назву алкогольного гепатиту. Це важка хвороба, яка позначає сильну деградацію органу, його здатності до регенерації. Печінка - орган, який вирізняється високою здатністю до регенерації. В нормальних умовах критично пошкодити печінку досить складно. Проте, постійний прийом алкоголю змушує її “перероджуватися”. 

Тканини органу втрачають свої властивості переробляти та виводити токсини. Внаслідок цього - шкідливі речовини починають безповоротно вражати організм. 

Алкогольний гепатит - зміни печінки під дією алкогольних речовин. На цій стадії печінка вже не здатна відновлюватися. Рано чи пізно, алкогольний гепатит призводить до цирозу, а значить - смерті. 

Щоб уникнути такої страшної участі - варто обмежити вживання алкоголю ще на стадії ранніх ознак ураження. Тож, якщо бачите в себе симптоми, описані у статті - задумайтеся над скороченням кількості алкоголю у вашому житті. 

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.