Войти

Контрацептичні засоби в Україні: різновиди, переваги та недоліки

Cексуальна активність сучасних підлітків тривожить не тільки батьків, а й лікарів-гінекологів. Підлітками, відповідно до класифікації Всесвітньої організації охорони здоров’я, прийнято вважати людей віком від 10 до 19 років



Статистика свідчить, що 60% з них отримують перший сексуальний досвід до 18 років, а 53% – не використовують контрацептиви. Саме тому, 84% випадків настання вагітності до 20 років не є запланованими.
 
Звичайно, бесіди з приводу статевого виховання повинні проводити батьки. На жаль, в більшості українських родин такі теми в розмовах не піднімаються. Молоді люди отримують інформацію від однолітків та в інтернеті. Як наслідок – вони не мають достатньої інформації про безпечні сексуальні стосунки та мало знають про вагітність.
 
Приблизно 20% жінок України переривають вагітність, а це близько 230 тисяч абортів на рік. Одним зі шляхів вирішення цієї проблеми є запобігання незапланованій вагітності, зниження показників медичних та кримінальних абортів, материнської смертності. Остання, у третині випадків обумовлена, кровотечею, сепсисом.
 
Віддаленими наслідками аборту можуть стати: порушення менструального циклу, розвиток ендометріозу, безпліддя, невиношування.
 
Якщо раніше жінки народжували більше трьох дітей, тривалий час годували грудьми та мали лише 48 менструальних циклів, то сучасна жінка має їх близько 420.
 
Ранній початок менструації та статевого життя, пізніший вік вступу до шлюбу, досягнення певного успіху в соціумі ставлять перед жінкою завдання правильного підбору контрацепції. В цьому питанні важливо, щоб контрацептив був надійним, доступним, зручним у застосуванні, безпечним, з оборотним ефектом (збереження репродуктивної функції жінки).
 
Лікар-гінеколог Тетяна Тарасенко пропонує ознайомитись з циклом інформаційних статей на тему контрацепції. 

CitiDoctor – це міжнародний медичний центр нового покоління.

Інновації та нова культура цінності життя!

Задайте питання лікарям і отримайте відповідь

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Міжнародний медичний центр CitiDoctor https://citidoctor.com.ua

04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1

Тел.: 0(44) 333 48 85

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.