Войти

Хто такий лікар-невролог?

Нервова система – це складний механізм, який керує всіма функціями нашого організму.



Поділяється нервова система на центральну (мозок та спинний мозок) і периферійну (нерви, які з'єднують органи та м'язи з мозком).

Захворювання цієї системи можуть мати серйозні наслідки для здоров'я людини. Про вчасну діагностику, профілактику та лікування захворювань дбає невролог у Львові.

Розглянемо, з якими симптомами ви можете звернутися до такого фахівця.

Які хвороби лікує невролог?


Звернутися до невролога доцільно, якщо у вас:

   -   Мігрень, тривалий головний біль будь-якої етіології.

   -   Біль у спині, шийному відділі.

   -   “Мурашки” по тілу, відчуття тремору в кінцівках.

   -   Порушення сну.

Лікар-невролог проведе діагностику та встановить, чому ті чи інші стани виникають. В компетенції лікаря — лікування не лише тимчасових розладів, а й таких серйозних захворювань, як:

   -   Ішемічний та геморагічний інсульт

   -   Епілепсія

   -   Паркінсонізм

   -   Розсіяний склероз

   -   Невропатії та багато інших.

Завдяки допомозі невролога, багато пацієнтів мають можливість отримати кваліфіковану допомогу та покращити якість свого життя.

Консультація в лікаря-невролога: етапи та особливості


Консультація в лікаря-невролога — це ключовий етап у діагностуванні та лікуванні розладів нервової системи. Протягом консультації невролог проводить ряд процедур із метою визначення причин симптомів і розробки оптимального плану лікування.

На першому етапі лікар обговорює з пацієнтом його скарги, вивчає історію захворювання, особистий та сімейний анамнез. Це допомагає лікарю отримати загальне уявлення про хворобу та її потенційні причини. Після збору анамнезу лікар проводить неврологічний огляд:

   -   Оцінка статусу свідомості, орієнтації у просторі та часі.

   -   Перевірка рефлексів.

   -   Оцінка чутливості (тактильної, болю, температурної).

   -   Перевірка м'язової сили та тонусу.

   -   Оцінка координації рухів.

Також вас можуть скерувати на додаткові дослідження, такі як електроенцефалографія (ЕЕГ), магнітно-резонансна томографія (МРТ) або комп'ютерна томографія (КТ) головного мозку. На основі отриманих даних лікар формує висновок та встановлює діагноз. А потім — складає для вас ефективний план лікування.

Консультація в лікаря-невролога — це системний підхід до вивчення стану нервової системи пацієнта. Завдяки комплексному підходу, лікар має змогу встановити точний діагноз та вибрати оптимальний план лікування. Тому при наявності неврологічних симптомів не слід відкладати візит до спеціаліста.

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.