Войти

Віртуальна реальність: пріоритетний напрямок розвитку технологій

Віртуальна реальність вже не перший рік є однією з найбільш перспективних технологій, яка відкриває нові горизонти в галузях ігор, розваг, освіти та бізнесу, проте не є масовою та повсякденною.



Аналітики ринку запевняють, що у найближчі декілька років ситуація має змінитися, а тренд за масштабами не буде поступатися штучному інтелекту, тож ігнорувати його просто не вийде.  

Зростання доступності


За прогнозами, світовий ринок VR значно збільшиться. Дослідження Grand View Research прогнозує, що ринок віртуальної реальності досягне $87 мільярдів до 2030 року, з середньорічним темпом зростання на рівні 15-20%. При цьому VR все ще перебуває на ранніх етапах розвитку для масового споживача, вона вже значно впливає на різні сфери.

Наприклад, аналітики індустрії азартних розваг вбачають у технологіях віртуальної та доповненої реальності наступний етап розвитку, за якого слоти, рулетка, покер та інші ігри, що зібрані на igrovyeavtomati.com.ua, повинні забезпечити абсолютно новий ігровий досвід.

Звісно, що для доступу до функцій VR та AR необхідне спеціальне обладнання, тож в умовах розвитку цього напрямку очікується і зниження цін на нього, що зробить технології доступнішими для звичайних користувачів. Зрештою, ринок вже сьогодні пропонує досить широкий вибір:

   -   Playstation VR;

   -   Oculus Quest;

   -   HTC Vive;

   -   PICO та інші.

Кожен з них має свої особливості та тонкощі застосування, проте всі вони так чи інакше пов?язані саме з індустрією ігор та розваг.

Зростання доступності VR

Роль в інших сферах


Втім, окрім своєї розважальної функції, віртуальна реальність набуває популярності в багатьох інших напрямках. Наприклад, VR вже зараз використовується для навчання в таких галузях, як медицина, інженерія, архітектура та навіть історія. Студенти можуть практикувати складні навички у віртуальних середовищах без ризику, з можливістю глибшого занурення в матеріал.

Очікується також збільшення ролі технології у бізнесі завдяки здатності забезпечувати ефективніші процеси, нові способи взаємодії та інноваційні підходи до залучення клієнтів. Прогнози свідчать про значне зростання інтересу до створення інтегрованих віртуальних світів, так званих метавсесвітів, у яких люди зможуть взаємодіяти, працювати та розважатися. Компанії, такі як Meta, інвестують мільярди в створення таких платформ, де VR відіграватиме ключову роль у відчутті повної присутності та занурення.

Зрештою, не слід забувати, що розвиток технології відбувається паралельно з розвитком штучного інтелекту, тож ці два напрямки неодмінно будуть взаємодіяти, що забезпечить додаткові переваги, а отже і спричинить новий інтерес серед користувачів.

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про отдых:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.