Войти

Названо додатки, що найбільше впливають на рівень заряду смартфонів

Незалежний бенчмарк DxOMark, який професійно займається оцінкою смартфонів та їх складових, назвав низку мобільних додатків у різних категоріях, які найбільш розряджають гаджети не лише під час використання, а у фоновому режимі.



Відео та спілкування найбільш енерговитратні


Розвиток технологій вимагає свого - сучасний смартфон просто зобов'язаний забезпечувати довгу автономну роботу, адже використовується всюди та охоплює нові спектри.

Наприклад, за статистикою навіть азартні розваги чи не повністю перейшли сьогодні у площину мобільних пристроїв, тому ліцензійні БК та онлайн-казино фіксують все більше відвідувачів саме у такий спосіб. 

Рік від року найбільші розробники смартфонів працюють над тим, щоб збільшити ємність акумуляторів, проте часто змушені йти на поступки заради інших характеристик, а іноді навіть дизайну.

Оцінка проводилася на прикладах смартфонів різних сегментів - від середнього класу до флагманського. Цікаво, що результати досліджень показали, що флагманські моделі дорожчих смартфонів витрачають куди більше енергії за простіші моделі на додатки для спілкування.

Найвимогливішими у цьому плані названо наступні додатки:

   -   Facebook Messenger;

   -   Instagram Reels;

   -   Tik Tok;

   -   Youtube.

Характерно, що у категоріях відео та спілкування першість обіймають додатки від Meta - Instagram та Facebook. 

Відео та спілкування найбільш енерговитратні

Додатки з використання геопозиції


В цілому ж найбільше на рівень заряду акумулятора смартфона найбільше впливають ті мобільні додатки, які для своєї роботи використовують геопозицію користувача. Річ у тім, що під час роботи вони часто залучають і інші сервіси, а отже створюють додаткове навантаження на акумулятор.

Про використання даних GPS зазвичай свідчить маленька стрілочка, що з?являється на верхній панелі смартфона. Її можна помітити під час використанні додатків, які визначають точну геопозицію користувача: погода, служби таксі, різноманітні навігатори та мапи.

Слід зазначити, що такі додатки залишаються активними навіть у фоновому режимі, тому для заощадження заряду акумулятора фахівці рекомендують не просто закривати додаток, а ще й згорати його у меню додатків. Це допоможе повністю зупини необхідні процеси, а особливо під час пересування. В цілому фахівці радять іноді заглядати у меню нещодавно закритих додатків, які працюють у режимі очікування - серед них можуть бути такі, які не запускались тижнями, проте зберігають інформацію щодо останнього використання. 

Своє власне дослідження впливу додатків на заряд акумулятора можна провести власноруч - для цього необхідно відкрити налаштування батареї, де у відсотках буде вказано активність акумулятора у кожному додатку.

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про отдых:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.