Войти

Місяць здорового зору: напруга очей і пандемія COVID-19

Звертаємо вашу увагу, що хоча основна увага суспільства сконцентрована зараз на війні, вірусна пандемія COVID-19 нікуди не зникла та продовжує кидати виклик здоров’ю людей.



Зважаючи на це, фахівці офтальмологічного центру «АЙЛАЗ» підготували для наших читачів адаптований переклад актуальної публікації доктора-оптометриста Джерсона Дезидеріо, присвяченої здоров’ю очей під час пандемії COVID-19.

Якщо в дні пандемії ви потираєте очі частіше, ніж зазвичай, ви не самотні. COVID-19 змінив багато аспектів нашого життя, зокрема здоров’я очей. Довгі години, проведені на віртуальних зустрічах або онлайн-навчанні, призводять до збільшення кількості випадків втоми зору, що негативно впливає на наші очі. Оскільки у травні відзначається Місяць здорового зору, важливо переосмислити цифрові звички, щоб захистити свій зір і зір своїх дітей.

Нещодавнє опитування Ipsos і Global Myopia Awareness Coalition показало, що 44 відсотки дітей у Сполучених Штатах витрачають більше ніж чотири години щодня на свої електронні пристрої. Це вдвічі більше, ніж було до карантину через пандемію. На жаль, це збігається з глобальним зростанням кількості діагнозів міопії (короткозорості).

Крім того, дослідження 2020 року, опубліковане Американським журналом офтальмології, пов’язало збільшення часу перед цифровим екраном та обмеження активності на свіжому повітрі з появою й прогресуванням короткозорості. Зрештою це може збільшити ризик погіршення зору через такі захворювання, як пошкодження сітківки, катаракта та глаукома. На щастя, існують заходи, які можна вжити, щоб захистити зір:

   -   практикуйте правило 20-20-20. Робіть перерву від перебування за екраном кожні 20 хвилин (встановіть таймер, якщо потрібно), дивлячися щонайменше на 6 м вдалину як мінімум протягом 20 секунд;

   -   не використовуйте цифрові екрани поза приміщенням, а перебуваючи всередині, направляйте екран далі від яскравого світла, щоб зменшити відблиски;

   -   спробуйте обмежити час перед екраном, проводячи більше часу на свіжому повітрі, адже доведено, що це уповільнює прогресування короткозорості;

   -   зволожуйте своє тіло (зокрема, пийте достатню кількість рідини) та не забувайте регулярно моргати, щоб очі не відчували сухості й втоми;

   -   якщо ваші очі сухі та сверблять, допоможіть їм, використовуючи змащувальні очні краплі, а не краплі для профілактики «червоних очей».

Дізнайтеся більше про збереження дитячого зору у батьківській енциклопедії здорового зору у дітей.

Якщо у вас є проблеми із зором, з якими стикаєтеся ви чи ваша дитина, зателефонуйте до офтальмологічного центру, щоб запланувати візит до спеціаліста.

ВІРИМО У ЗСУ! ПРАЦЮЄМО НА СВОЄМУ РОБОЧОМУ МІСЦІ!

Задайте питання лікарю-офтальмологу


Дізнатися більше

Клініка АЙЛАЗ www.ailas.com.ua
04073, Україна, м. Київ, просп. С. Бандери, 17/1
Тел.: 0(44) 364 10 01

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про детей:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.