Войти

Як зменшити вплив гаджетів на сон та психоемоційний стан дитини?

Дитина вже з самого ранку відчуває втому, а вночі дуже погано спить?



    Можливо причина в гаджетах, якими вона активно користується, щоб сидіти у соцмережах та грати, перед сном.  

Чому гаджети негативно впливають на сон?


Гаджети випромінюють блакитне світло, яке дезорієнтує мозок. Організм починає вважати, що ніч ще не наступила, і тому пізніше, не за фізіологічним строком, виробляє мелатонін — гормон, який відповідає за засинання та якість сну. 

Також використання гаджетів перед сном надмірно збуджує нервову систему дитини, що призводить до складнощів при засинанні.  

Які наслідки від щоденного впливу гаджетів?


   -   збільшення дратівливості впродовж дня;

   -   надмірна збудженість;

   -   неспроможність швидко заснути, безсоння;

   -   відчуття розбитості та втоми після пробудження;

   -   неспроможність контролювати емоції, агресивність;

   -   погіршення пам’яті, уваги, зменшення швидкості обробки інформації.

Такі симптоми призводять до складностей при навчанні, проблем у колективі, погіршення відносин у сім’ї. Негативний вплив гаджетів розповсюджується не тільки на соціальний аспект життя. Дитина також може страждати від фізіологічних розладів: депресія, проблеми обміну, порушення роботи імунної системи.

До яких звичок потрібно привчати дитину, щоб покращити її психологічну стійкість?


Вечірні ритуали 


Одноманітні дії в один і той же час допомагають налаштувати мозок до сну. Наприклад, прийняти душ, випити склянку теплого молока, одягнути нічний одяг та трохи почитати книгу. Під кінець цього ланцюжка, за умови його щоденного повторення, у крові буде достатня кількість мелатоніну, щоб швидко заснути та спати всю ніч без пробудження.

Стати прикладом для дитини


Діти завжди повторюють поведінку своїх батьків. Чому вона повинна відкласти телефон та читати книгу перед сном, а батькам дозволено дивитися телевізор? Станьте справжнім прикладом для дитини, та не беріть до рук гаджети після 22:00, щоб відпочинок був справді ефективним. 

Вигадуйте різноманітні активності та розваги


Звичка постійно брати телефон до рук з’являється, коли в мозку немає альтернативно варіанту дій. Покажіть дитині інші активності: прогуляйтесь сім’єю перед сном на свіжому повітрі, пограйте в настільні ігри та інше.  

Правильне харчування


Планування не тільки сну, а й інших базових ритуалів, дуже важливе для вироблення психологічної стійкості. Правильний режим харчування привчить дитину до дисципліни та регулярності, що найкращим чином відобразиться на її самопочутті та буде сприяти зменшенню втоми на ранок, кращому засинанню.

Який є ще метод для налагодження регулярного ритму сну? 


Якщо ви бачите, що не можете розв?язати проблему звичайними методами, то ми пропонуємо звернутися до натуральних БАДів. 

Фломма — запатентована формула засобу, який допомагає покращити якість сну та регулює психоемоційний стан дитини та дорослого. 

У складі засобу містяться лише натуральні нешкідливі компоненти: Lactium та вітамін В6. 

1. Lactium — гідролізат молочного білка α-казозепін, який позитивно впливає на вироблення медіаторів нервової системи. 

2. Вітамін В6 — підтримує діяльність нервової системи. 

Фломма дозволено приймати дітям з трьох років. Це безпечний засіб, який допомагає розв?язати проблеми зі сном, ранковою втомою, сприяє швидкому засинанню, заспокоює нервову систему, зменшує дратівливість та агресивність. 

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про детей:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.