Войти

Експерти розповіли про шкоду для здоров

Потенційна шкода пов'язана з наявністю токсинів, зокрема ртуті, у деяких видів риби, особливо хижих і довгоживучих.



Токсини накопичуються в тканинах риби. Постійне споживання може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям, включаючи отруєння ртуттю.

Тому важливо обмежувати споживання продукту, вибирати види, що містять менше токсинів, наприклад, лосось, тріску.

Також рекомендується правильно готувати рибу, видаляючи шкіру, жирову тканину, що є місцем накопичення ртуті. 

Основні небезпеки вживання риби


Через забруднення водойм, риба стає джерелом різних шкідливих речовин. Особливо високий ризик великих хижих видів, які споживають забруднену рибу.

Таким чином, підвищені ставки вважаються більш небезпечними для гравців, які здійснили до VIP казино вхід, обрали цікавий відеослот. Риба містить метилртуть, шкідливу для вагітних жінок, годуючих матерів, оскільки може негативно позначитися на неврологічному розвитку дитини. Однак варто відзначити наступне:

   -   мікропластик, що накопичується в тканинах риби, викликає запалення;

   -   крім хімічних речовин, риба часто містить паразитів, які викликають різні симптоми;

   -   рибні паразити можуть викликати інфекцію опісторхоз, що може викликати серйозні захворювання, включаючи рак печінки, жовчних протоків;

   -   риба містить алерген парвальбумін, що викликає реакцію гіперчутливості.

Крім того, найбільш виражені симптоми алергії включають:

   -   шкірні висипання;

   -   нудоту;

   -   багато іншого.

Дослідження метааналізів показують, що при помірному споживанні продукту користь переважає можливий шкідливий вплив.

Основні небезпеки вживання риби

Робочі методи для забезпечення безпеки


Фахівці рекомендують звертати увагу на свіжість продукту. Важливо перевірити наявність яскравих очей, блискучої луски, свіжого запаху моря. Готувати рибу слід до повної готовності, щоб знищити можливі патогени. Важливо уникати крос-контамінації, використовуючи окремі дошки, спеціальні ножі.

При вживанні сирих рибних страв, включаючи суші, сашімі, важливо переконатися, що розморожування відбувалося при достатньо низькій температурі для знищення паразитів. Слід уникати вживання риби з забруднених джерел. Продукт може викликати алергічні реакції у деяких груп людей, тому вживати слід максимально обережно.

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.