Войти

Ефективне відновлення після силового тренування

Робота у спортзалі без сумнівів є ключовим елементом у наборі м'язової маси або схудненні, проте цей процес відбувається не під час самого тренування, а після вже нього. Саме тому відпочинок та відновлення вважаються важливою складовою занять спортом для досягнення бажаного результату



Тож розглянемо декілька ефективних способів, що допоможуть знизити стресовий вплив на організм.

Режим та харчування


Дуже часто регулярні тренування супроводжуються біллю у м'язах та навіть втратою мотивації продовжувати заняття спортом. Особливо, якщо це відбувається на фоні відсутності прогресу. Це в жодному разі не говорить про вашу слабкість, а скоріше натякає на те, що ви ігноруєте прості правила відновлення - режим дня та харчування. Такий підхід чинить стрес на ваш організм, а результат подібний до гри у рулетку у ВІП казино Україна - від вас залежить вже небагато.

Швидкість відновлення вашого організму напряму пов'язана із тим, як ви харчуєтесь впродовж дня після тренування. Мабуть, ні для кого не секрет, що навіть під час процесу схуднення саме харчування є ключем до успіху, ну а тим більше якщо ваша мета - набір маси. Білки, вуглеводи та жири - ось складові будь-якої збалансованої дієти. Звичайно, що їх кількість може регулюватися в залежності від задач, проте ми говоримо звичайний режим, який допоможе полегшити відновлення.

Силове тренування має на увазі витрату великої кількості енергії, яку треба поповнити у найкоротший термін, інакше організм почне брати її безпосередньо із м'язів. Чудовим рішення є простий банан одразу після тренування. Він містить багато вуглеводів та швидкої глюкози. Це допоможе втамувати голод до найближчого прийому їжі.  

Не менш важливим у процесі тренування є повноцінний сон. Недосипання призводять до поганого відновлення, перенавантаження і навіть травм, як наслідок. Про бажані 8 годин сну знають усі, проте дотримуватися такого графіка у сучасному ритмі життя виходить не у кожного. Для професійних спортсменів сон є обов’язковим етапом їх тренування, адже їх режим дня побудований з огляду на досягнення результатів.

Допоміжні процедури для відновлення

Допоміжні процедури


Якщо ваші тренування інтенсивні, а часу на відновлення бракує, то на допомогу прийдуть декілька простих та навіть приємних занять, що допоможуть привести м'язи в тонус:

   -   Масаж;

   -   Баня або сауна;

   -   Тепла ванна;

   -   Контрастний душ.

Найпростіший спосіб - тепла ванна. Вона допоможе прискорити обмінні процеси в організмі та розслабить м'язи. В цілому на це спрямовані усі перелічені процедури, проте, наприклад, постійно робити масаж спеціалісти також не радять, а до тієї ж сауни теж необхідно підходити обережно. Головне тут як і у спорті - не нашкодити здоров'ю.

Розповсюдженим помічником є і всілякі біодобавки до свого раціону. Протеїн допомагає поповнити запаси білку, а гейнер, наприклад, допомагає саме при наборі маси через вміст комбінації білків та вуглеводів у своєму складі. Разом з тим варто, що вживання таких добавок потребує консультації зі спеціалістами, якщо ви хочете, щоб вони виконували свої функції правильно.  

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про спорт:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.