Войти

Смачні та універсальні оливки: користь та шкода

Багато людей полюбляють оливки і постійно використовують їх під час приготування різних страв.



 

  Також, є гурмани, які вживають ці плоди окремо. Однак, не кожен знає про корисні та шкідливі якості цього інгредієнта.

Цей, на перший погляд, простий продукт включає чимало корисних речовин. Наприклад, судячи з матеріалу pinkvilla.com, їх регулярне вживання забезпечить здоров'я серця, покращення роботи мозку та підтримку оптимальної ваги.

У процесі приготування салату з оливками, можна виконати VIP casino вхід і насолодитися великим асортиментом демо-слотів.

Корисні властивості оливок та переваги їх вживання


У практиці зустрічається кілька типів оливок, які відрізняються текстурою, відтінком та смаком. При цьому, харчова цінність 100 г цього продукту становить 115 калорій і 16% жирів. Для нього характерні такі переваги:

   -   Присутність вітамінів групи Б, які підтримують нервову систему, пам'ять та концентрацію;

   -   Позитивний вплив на зовнішність нігтів, волосся та шкіри;

   -   Наявність вітамінів А, Е та С, які захищають організм від впливу вільних радикалів.

Доведено, що регулярне додавання оливок до страв уповільнює старіння. Також ці унікальні плоди хороші для профілактики захворювань, пов'язаних зі шкідливими звичками. І, нарешті, оливки міститься олеокантал, знайдений Гері Бошаном. Згідно з дослідженнями, даний елемент діє аналогічно до Ібупрофену і навіть, допомагає в усуненні багатьох видів клітин раку.

Якими можуть бути побічні ефекти від переїдання

Корисні властивості та побічні ефекти оливок

Відповідно до статті pinkvilla.com, оливки безпечні для здоров'я при помірному вживанні. Але, є кілька негативних ефектів для чутливих людей, про які важливо знати. І насамперед це високий вміст солей (натрію). Тобто, для гіпертоніків, переїдання оливок може загрожувати різким підвищенням артеріального тиску.

Небажано вживати продукт алергікам, тому що реакцію може викликати він сам або сполуки, додані в консервовані оливки. Також, потрібно контролювати норму споживання, щоб улюблені плоди не стали причиною надмірної ваги. Іншими словами, якщо правильно скласти раціон та пройти попередній тест на алергію, оливки не завдадуть особливої шкоди здоров'ю, а навпаки – навіть зміцнять його.

 

Статья защищена законом об авторских и смежных правах. При использовании и перепечатке материала активная ссылка на портал о здоровом образе жизни hnb.com.ua обязательна!


Отзывы и комментарии (0)
Добавить комментарий
Интересно про здоровье:
© 2008-2024 Все права охраняются законодательством Украины. Использование материалов HnB.com.ua разрешается при условии размещения ссылки (для интернет-изданий гиперссылка, не закрытая для индексации поисковыми системами) на HnB.com.ua.